Öleb ügyek

Rozina design

Rozina design

Őrült dilis kutyadivat

2017. november 13. - Márkó Edina

 A divat sokszor nem ismer határokat. Így van ez a kutyadivat világával is. Már egy ideje létező fogalom maga a kutyadivat. Hiszen sok városi ember választja társának az ölebeket. Praktikus megoldást jelentenek az esetleges hely hiánnyal küzdők vagy idősebb emberek számára is. Azonban sok esetben ezek az apróbb fajtájú kutyusok nem úgy bírják a hideget mint nagyobb társaik, gondoljunk csak a mexikói származású csivavára. Ami akkor is remeg ha nem tetszik neki valami, vagy izgatott, de csak akkor igazán ha fázik.

 Szóval ezek az ebek fáznak. Fel kell őket öltöztetni. Amit egyszerűen megtehetünk, mivel egyre szélesebb a kutya ruhákat és kiegészítőket gyártok palettája. Már nem csak a nagymama által kötött pulcsit adhatunk rájuk, hanem kifejezetten luxus holmikat is. Manapság egy divatos kutyának nem csak egy nyakörve és póráza van, már választhatunk neki csipkéstől kezdve, farmeren át a legkülönfélébb mutatós egyedi darabokat. Itt még többet találsz.

 

276ed0b7-ce1c-4865-a5ec-9f28c3147dd1.jpeg

 

Továbbá vehetünk nekik zoknit, cipőt, esőkabátot, télikabátot a hűvösebb időkre, illetve szemüket is óvhatjuk kifejezetten kutya napszemüveggel. Az, hogy ezek közül kinek mire van igénye és mennyit költ szeme fénye ruhatárára, kozmetikáztatására azt hiszem, mindenkinek a szíve joga. Ha egy kicsit babusgatni szeretné kedvencét és szép egyedi, nem stílustalan, tucat cuccokba járatni. Miért ne lehetne divatos az a kiskutya?

Azonban, Kínában a kutyadivatról másként vélekednek. Érdekes picit belegondolni, hogy ők miként tekintenek a kutyákra. Ugyanis náluk is egyre nagyobb divat lett a középosztálybeliek közt a kutyatartás. Viszont a túlnépesedés következtében náluk sokkal intenzívebben jelentkeztek a kutyatartásból fakadó városi kellemetlenségek. Ennek következtében be is vezettek két korlátozást. Minden háztartásnak csak egy kutyája lehet, az is maximum 35 cm. Na itt lennének bajba a fennen hajtogatók: ,,az ölebek nem is kutyák’’! Na de térjünk vissza ahhoz a gondolathoz, hogy Kínában már divat a kutyát tartani, nem csak étkezés kiegészítése cèljából. Szóval elég szélsőséges az álláspont a kutyákat illetőleg. Igaz, hogy egyre kevésbé tartják őket étkezési célzattal, azonban az eddigi megvetett fajból, hirtelen imádott áldozat lett.

 

62ea7410-f7a4-4b0d-845c-de86152cf521.jpeg

 

Az új divat az, hogy élénk színekben pompáznak a kutyák. Az, hogy ezt hogyan tűrik, illetve, hogy mennyire káros az állat számára még nem tudjuk. Azonban, belőlem furcsa érzéseket vált ki. Megtehetjük ezt velük? Bohócot csinálnak belőle? Miért?

A másik őrület az, hogy nem csak simán befestik a szőrüket, hanem ,,más állattá alakítják" őket. Hol pandává, tigrissé vagy akár egy zebrát magán hordozó szelíd tekintetű oroszlánná.

 

d43de082-9b48-4a1f-83ad-f554fc691587.jpeg 

 Az, hogy kinek mi számít örült dilis divatnak mindenki döntse el maga. Bár szerintem, a festett kutyák után már nem vált ki majd olyan éles véleményt egy kabátos öleb. Ami megnyugtató, hogy talán mi magyarok még mindig visszafogottabban divatozunk kutyáinkkal.

 

Szöveg forrása: https://mno.hu/migr_1834/kutya_vilag_kinaban-366868

Kép forrása: http://dark-horse-adaptations.blogspot.hu/2012/09/new-trend-in-dog-design.html

A bejegyzés trackback címe:

https://olebugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr5813261051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása